Hvorfor lige hypnoterapi?

Hypnoterapi – Det mentale træningscenter

Hypnoterapi er terapi, mens man er i hypnose. Det er samtidig hjerne-træning.

Med din fortælling (forsamtale) om hvad du ønsker skal forandres i dig, guider jeg dig stille og roligt i den retning, du gerne vil. Jeg kommer med forslag/teknikker undervejs, som er afstemt til det du ønsker at opnå. Du er hele tiden vågen, afslappet og fokuseret, og alting foregår i et løbende samarbejde med dig. Med samtale, præcis som almindelig terapi.

  • Du kan i hypnoterapi arbejde på at neutralisere følelser, som skaber blokeringer i dit liv. Og på den måde frigive mentalt overskud.
  • Du kan også arbejde aktivt på, at berolige dit nervesystem efter en periode med stress fx.
  • Du kan også anlægge nye “veje” – Træne hjernen med gentagne forestillinger om den positive situation du ønsker, så du trygt kan gå den vej du virkelig gerne vil i din hverdag.

Det du tager med hjem efter en hypnoterapi session, er IKKE en mirakelkur. Det er nye brugbare redskaber der “lagres” i dig gennem sessionen. Redskaber som kræver, at du aktivt tager dem i brug for at lære at mestre dem, og få det fulde udbytte.

Forestil dig, at i har fået et nyt computersystem på arbejdet – Det kan du selvfølgelig ikke til fingerspidserne efter 2 timers intens undervisning. Du er nød til at gentage processen selv. Du er nød til at sidde med programmet dagligt, og investerer din tid og opmærksomhed på, at lære programmet at kende, som den du nu er. Hver gang du “træner” ved at bruge programmet dagligt, SÅ vil du til sidst ikke tænke over, at det var svært.

Hjernen er ikke anderledes når du skal holde fast i det nye perspektiv du ønsker at se verden med. Du er nød til at træne, og aktivt fastholde din opmærksomhed på emnet, helst dagligt – Indtil du står med et resultat du er tilfreds med.

Du er altså nød til at forvente, at du stadig har en vigtig opgave i forhold til, at du selv skal tage de bevidste valg der skal til for at nå dit personlige mål.

Det er dig der får forandringen til at ske  gennem vedholdenhed og mentalt fokus. Du vil bare opleve, at det bliver nemmere end før, at gå den vej du ønsker.

Hypnoterapien skal du tænke på, som du tænker en personlig træner kan støtte op om din træning i fitness-rummet. Det er en investering i at nå i mål med vedholdenhed i din mentale proces.

I hypnoterapien lærer du hvor enormt kraftfulde mentale egenskaber du faktisk selv går rundt med. Al hypnose er selvhypnose. Så det er ikke mig der gør noget magisk – Men din bevidsthed om, hvad du selv er istand til der læres og øges.

Du lærer undervejs i et forløb, at håndterer og tackle dit fokus og din opmærksomhed, så det arbejder for dig, og ikke bliver “slugt” af vane-hjernen.

Hvis ikke du er motiveret til at arbejde i det mentale træningscenter efter og mellem sessioner, så spar dine penge. Så er du ikke klar endnu. Så er tilbuddet alt for dyrt i forhold til din gevinst.

Men er du der, hvor du virkelig vil forandring, så ring endelig – Og find ud af, om du kan bruge en mental træner på din vej til målet.

Temaer som jeg arbejder mest med:

  • Angst og fobi der opstår i specifikke situationer
  • Let depression
  • Work-life balance
  • Vigtige valg i livet
  • Mental træning (fx skærpet fokus i vigtige præstationer)
  • Naturlig vægt – Følelser og Fokus

Forestillingsevne:

Mange spørger: “Jamen tror du, at jeg kan blive hypnotiseret?”

Ca. 90 % af befolkningen er modtagelige for hypnose i større eller mindre grad. At være modtagelig vil sige, at du har en evne til at forestille dig en situation ske, uden at være i situationen. Og jo mere du kan leve dig ind i en tænkt situation – “forestille dig at være inde i filmen om dele af dit liv” jo mere modtagelig er du.

Jo mere visuel du er, jo bedre vil du matche min specifikke måde at være terapeut på. Vi er alle forskellige – Og da jeg selv er meget visuel, så er det oftest der jeg “rammer bedst”.  Mange med angst – Er rigtig gode til at forestille sig et sceneri udspille sig. Desværre ofte med negativt fortegn. Men det at du kan “se situationen” ske.. Gør også at du kan bruge den visuelle forestillingsevne positivt i behandlingen.

Måske giver det mening hvis du kigger ud på en flok biografgængere, der netop er vidne til en sørgelig scene. Dem der lige skal have lommetørklædet frem, er de mest modtagelige. De lever sig så meget ind i filmen – At følelsen sidder i dem, selvom det bare er en film på et lærred. Du ved selv hvor påvirket du er i sådan en situation – og dermed om du er blandt de 90% – Eller de 10% der helt skiller film og følelser ad. Hører du til blandt de sidste 10%, så vil jeg ikke anbefale hypnoterapien, så er den strukturede kognitive terapi sandsynligvis et bedre valg.

Samarbejde med psykolog:

Jeg samarbejder med psykolog Lene Bammeskov i Varde, i tilfælde af, at der er behov for længere psykolog-forløb med fx psykologisk udredning. Der vil være situationer, hvor jeg anbefaler at du finder en anden terapeut, psykologisk samtalebehandling, eller udredning istedet for hypnose. Jeg giver Lene de varmeste anbefalinger. Du finder hendes hjemmeside her http://www.bammeskov.dk/

Min egen vej – og fordelene ved at anvende hypnoterapi

Da jeg første gang selv anvendte hypnoterapi med det formål at nå et personligt mål, havde jeg en detaljeret plan jeg bragte med fra min rationelle del af hjernen. Jeg vidste præcis hvad der skulle ske, og hvordan.. Troede jeg.

Terapeuten foreslog dengang, efter min detaljerede præsentation af “projektet”, at vi lavede “en generel indgang” udfra tesen om, at det som tynger os mest, er det der står “først i køen” når vi går i behandling. Og det er ikke altid vi faktisk helt ved hvad det er.. på det bevidste plan.
Jeg accepterede hans forslag, og vidste ikke, at jeg med den accept, var på vej ud i en tilstand af indre ro og meningsfuldhed, som jeg aldrig havde mærket så kraftigt før. Så vildt er det altså ikke hver gang – Men på rette tid og sted, kan hypnoterapi virkelig være værktøjet der rykker bjerge for dig.

Jeg gik derfra med en enorm lettelse i kroppen.. Og var blevet klogere på, at det bestemt ikke er alt vi kan “analysere os til, eller vide på forhånd”… Jeg havde ‘prøvet’ at blive hypnotiseret, som led i uddannelsen, men det var første gang, at jeg for alvor, virkelig havde mod til, og ikke mindst behov for, at gå ind i processen med noget virkelig vigtigt for mig. Og det var første gang jeg havde tillid til at netop denne terapeut kunne gribe mig, hvis jeg “faldt”.

Tillid 

Har du egentlig brug for mere viden? Eller har du brug for at kunne have tillid i relationen? Jeg ved, at mit valg af terapeut faldt på et menneske, som var uddannet social og sundhedsassistent. Et menneske, der havde oplevet stærke følelser selv, og som siden var blevet terapeut. Vigtigst af alt havde jeg en mavefornemmelse af tillid – og det gav effekt. Jeg kan kun anbefale at du leder til du har fundet den terapeut, du har tillid til. Det er ikke sikkert at Zmind er det rigtige valg for dig. Men giv ikke op, der er helt sikkert en, som passer lige til dit temperament.

Vilje eller…

Vores underbevisthed er på spil, i alt hvad vi foretager os – Og begrebet vilje, burde måske istedet hedde indre eller latent motivation. Nogen gange er motivationen stor – Nogen gange er den mindre.. Og det har sine grunde, som du ikke altid kan gennemskue med almindelig samtaleterapi eller coaching – En stor del af motivationen ligger skjult i det underbevidste lag. “Man kan hvad man vil” siger man – Det er også sandt, hvis ikke der ligger en stor sten i underbevidstheden og blokerer din vej frem.

Ideen om hypnoterapi

Da jeg arbejdede med kognitiv terapi og motiverende samtaler i alkoholbehandling – Savnede jeg det ekstra dybe lag, da en stor del af misbrugets natur er benægtelse af hvor slemt, slemt er. Fx for de pårørende og alle dem der er omkring. Der er mest evidens for at netop kognitiv terapi er bedst i forhold til misbrug. Derfor bruges det i denne sammenhæng – Men jeg var ret sikker på, at der måtte findes et middel, der gik “bag gardinet” og som var endnu bedre til at løsne op for bl.a. benægtelse.

Jeg stødte tilfældigt på en kvinde på alkoholbehandleruddannelsen, som nævnte, at hun var hypnotisør.. Straks var jeg nød til at vide mere om det.. Og hendes helt naturlige og afslappede tilgang til feltet, gav mig ideen om, at det var netop dette redskab jeg skulle have i “kurven”. Kort efter åbnede jeg Hypnosa, hvor jeg havde en bred kundegruppe og meget forskellige problemfelter – Fandt ud af, at der var rigtig mange muligheder. Jeg fandt også frem til, hvor mine klienter rykkede sig mest – Og det er de temaer jeg har bragt med videre i Zmind.

Jobcenteret – Bekymring, stress, og angst

Efter at have arbejdet 4 år i et jobcenter, findes der ikke noget i min verden der hedder “Jeg gider ikke arbejde”.. Det er min klare opfattelse, at der altid er en plausibel årsag bagved det enkelte menneske, når nogen står udenfor arbejdsmarkedet. Måske en historie om, ikke at være god nok til at bidrage med noget vigtigt. Måske en historie om mobning og negative følelser forbundet med arbejde eller uddannelse. Der er altid en overbevisning bag – og ofte en frygt og ængstelse for at udstille sig selv i en forventet uholdbar situation – “For sådan går det hver gang” Det fortæller historien ihvertfald.

De her mennesker vil faktisk rigtig gerne være en del af arbejdsmarkedet, tjene deres egne penge, og kunne sidde til familiefesten og sige “Jeg arbejder med…”
Og det rører mig dybt, hver gang jeg ser mennesker komme helt derud, hvor de ikke længere tror på, at der er en plads til dem. Selvfølgelig er der plads.. Men deres egen tro på det, kan være svær at finde frem. I hvertfald med de traditionelle redskaber vi bruger til det.

Noget af det der virker er at komme ud og få et job. måske startende med en praktik i en virksomhed der passer til personen. Det er faktisk rigtig nok. Når man er derude, og mærker at der er brug for én, at man bliver en del af et arbejdsfælleskab, så blomstrer de fleste. Men skridtet derhen kan være langt, og frygten for at det går galt, kan hæmme modet til at turde gå igang. Her kan hypnosen gå ind og støtte til at tage det skridt, og dæmpe frygten, så det bliver muligt at nå oplevelsen af at mestre situationen, at være på arbejdsmarkedet igen.

Tag roret tilbage

Hypnoterapi giver dig lov til at kigge dybt ind i dig selv, og skabe mening, hvor ting ikke giver rationel mening. Hvis du nogensinde har haft psykologi i skolen, har du sikkert også set “isbjerget”.. Billedet hvor man ser både toppen og den nedeste del af isbjerget. Toppen er en metafor for det vi kan se, bunden er det ubevidste, som vi ikke umiddelbart har adgang til, men som er styrende for mange af de valg vi tager hver dag.

Hypnoterapi er godt at bruge, når vi gentagne gange har hørt “de gode råd” .. Og vi virkelig ønsker forandring, men der sker bare ingenting. De samme mønstre sker igen og igen. Vores fokus er rettet mod at forandringen udebliver, og dermed det vi i virkeligheden… ikke ønsker.
Måske begynder du at bebrejde dig selv, for alt det du ikke får forandret eller gjort. Den forandring du så inderligt gerne vil, men bare ikke kan. Det kan også være du giver din opvækst eller tidligere livsvilkår skylden for de valg du tager idag. På den måde bærer du ikke hele byrden selv, men der sker stadig ingen forandring.

Ængstelighed, bekymring, stress, angst og fobi er ofte nogen af de “modspillere” der giver dig kamp til stregen i forhold til at lade nye ting ske. Og alene det at tage skridtet hypnoterapi – Kan også få de ængstelige nakkehår til at stivne.. For hvad vil der ske?

Mister jeg kontrollen?

Svaret er nej, du mister ikke kontrol – Du tillader dig selv, i et rum af tillid, at dykke ned i det univers der allerede er inden i dig. Den del af dig, som styrer en stor del af din daglige adfærd – også den adfærd du egentlig ikke ønsker. Man kan sammenligne det lidt med maskinrummet på et fragtskib.. Alt det du umiddelbart kan se, skibets udseende, fragten på dækket, har ikke så meget at gøre med den retning du sejler i, eller hvor mange knob du sejler. Hvem styrer egentlig fart og retning på dit skib?

Det værste der kan ske ved at anvende hypnoterapi er, at du får en større indsigt i, hvem du er, og hvorfor du handler som du gør. Med andre ord. Det der før virkede anstrengt, eller håbløst, bliver istedet fyldt op af meningsfuldhed. Den tilstand der før begrænsede dig, vil du opleve blive mindre og mindre betydningsfuld i takt med at du lærer “maskinrummet” at kende, og selv tager fat i roret.

Jeg har valgt at have mit fokus på angst og fobi, fordi det er en af de største barrierer jeg så udspille sig på jobcenteret – Og fordi jeg ved at det er præcis her, at jeg har erfaring for at hypnoterapien virkelig kan flytte bjerge..

I sidste ende er det dit valg

At bruge hypnoterapi, er at stikke et spadestik dybere end almindelig samtalebehandling. Tillid er afgørende for effekt. Hvis det lyder som noget du kan bruge, enten som en del af din rejse tilbage til, eller ud på arbejdsmarkedet, eller bare som privatperson med et oplevet behov for forandring indenfor ovenstående temaer, så kontakt mig endelig.

Jeg glæder mig til at se dig!